Sarkozy võõrustab Süüria presidenti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria presidenti ootavad Pariisis meeleavaldajad, kes nõuavad vangistatud liibanonlaste vabastamist.
Süüria presidenti ootavad Pariisis meeleavaldajad, kes nõuavad vangistatud liibanonlaste vabastamist. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy võtab oma residentsis täna vastu Süüria kolleegi Bashar Assadi, kellele see tähendab tagasitulekut rahvusvahelisele areenile.

Élysée palees kavatsetakse tippkohtumise ajal arutada diplomaatilisi pingutusi Lähis-Ida kriisi lahendamiseks, vahendas BBC News.

 

Assadi tänane visiit on suur võit Süüriale diplomaatilisest isolatsioonist väljumisel. Kriitikute hinnangul on aga tema kutsumine Pariisi enneaegne, kuna endiselt on üleval küsimärgid inimõiguste olukorrast selles riigis.

 

Süüria suhteid maailmaga on juba kolm aastat ülimalt pingelised seoses Liibanoni ekspeaministri Rafiq Hariri mõrvaga, millesse segatuks peavad paljud ka Damaskust.

 

Sarkozy kavatseb aga täna Assadi kokku viia ka Liibanoni uue presidendi Michel Suleimaniga, samas kui vaid päev varem loodi Beirutis uus ühtsusvalitsus, kuhu kuulub ka äärmuslik šiialiikumine Hezbollah.

 

Prantsusmaal toimub homme Euroopa ja Vahemere ümber asuvate riikide tippkohtumine. Sarkozy võtab vastu ka Egiptuse kolleegi Hosni Mubaraki, keda peetakse võtmetegijaks prantslaste plaanides luua uus regionaalne riikide liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles