Seppik loodab Pihli jätkamist sotside eesotsas

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlane Ain Seppik
Keskerakondlane Ain Seppik Foto: Peeter Langovits

Keskerakondlane, riigikogu õiguskomisjoni liige Ain Seppik avaldas Kuku raadio «Äratajas» lootus, et Jüri Pihl jääb sotside juhi ametisse.


Seppik märkis, et luges segaste tunnetega uudiseid Pihlist, kes palus kapol uurida peaministri, välisministri ja justiitsministri tegevust nn viisaskandaalis ja süüdistas ministreid riigireetmises. Seppik märkis, et tegemist on kihilise pirukaga.

Ühelt poolt on selge, et tulevikus võitlevad Eestis võimu pärast vasakpoolsed ja parempoolsed jõud ja parempoolsed tahaksid Seppiku sõnul Pilhlist vabaneda. Teine aspekt on Seppiku sõnul see, et ka Pihl pingutas üle.

Seppik märkis, et kui Pihlil kahtlused olid, oleks ta pidanud need teisiti esitama, kui praegu tegi. Näiteks oleks ta võinud ülekuulamisel oma kahtlustest rääkida, mitte avaldust esitada. Sel juhul oleks tema kahtlused jäänud menetlusdokumentide hulka, mida ka justiitsminister Rein Lang poleks saanud nii lihtsalt internetti üles panna, sest prokurör otsustab, milliseid menetlusdokumente avaldada ja milliseid mitte.

Seppik nentis, et poliitikas ei ole emotsioonid kohased ja Pihl omab poliitikas vähe kogemusi. Seppiku sõnul on Pihl talle öelnud, et ei uskunud, et dokumendid kapost avalikkuse ette jõuavad. Keskerakondlase väitel lekib viimastel aastatel kõik kapost meediasse.

Kuku raadio küsimusele, kas Keskerakond jätkab sotsidega koostööd juhul kui sotsid erakonna esimehe välja vahetavad, vastas Seppik, et ta loodab, et sotsid ei lähe juhi tagant ära, saavad aru selle intriigi poliitilisest osast ja loodetavasti jätkab Pihl esimehena.

Kui juht vahetub, siis võib Seppiku sõnul sotside liidriks sattuda inimene, kes parempoolsetele jõududele mugavam ja siis võib Tallinna linnas igasugu situatsioone tekkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles