Ameerika autod vallutasid Haapsalu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika autode kokkutulek tänavu mais Pärnus.
Ameerika autode kokkutulek tänavu mais Pärnus. Foto: AntsLiigus/Pärnu Postimees

Haapsalus algas eile õhtul USA autode kokkutulek, mis on senistest suurem ja eksklusiivsem, ning juba pärastlõunal oli linnuseväravate juures raske leida parkimiskohta, sest autosid ja nende huvilisi hakkas lossiplatsile kogunema alates keskpäevast.

Lossihoovis on seekord näitusel väljas rekordarv osalejaid — Eestist ja välismaalt on kohale saabunud kokku üle saja auto ja mootorratta, kirjutas Lääne Elu.

Muu hulgas saab näha Eesti omataoliste hulgas kiireimat autot, Kristo Luhaäärele kuuluvat 1975. aasta Pontiac Firebird Trans Ami. Autopeo korraldaja Karol Kikkas nimetas ühena maiuspaladest ka Rootsist saabunud «kõige ehtsamat kiirendusmootorratast».

Kaheksandat korda toimuv American Beauty Car Show kannab teist aastat järjest ka alapealkirja ning seekord on rõhk vanadel eksklusiivsetel sõidukitel. Hot Rod Special näitab rohkem väga erilisi ja omaniku fantaasia järgi ehitatud autosid, mida korraldajad spetsiaalselt näituse jaoks otsisid.

Peale autonäituse peetakse ürituse raames autode ja autoomanike kokkutulek ning kiirendusvõistlus, lisaks ka barbeque Eesti meistrivõistlused Promenaadi rannas, kus on oma kauboiala, line–tantsijad ning vanade Ameerika meresõidukite näitus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles