ERR.ee: Venemaa viisapoliitika on suurendanud piiriületuste hulka

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narvas on piiriületajate arv pärast 25. juuni otsust suurenenud kolmandiku võrra.
Narvas on piiriületajate arv pärast 25. juuni otsust suurenenud kolmandiku võrra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eestis elavad kodakondsuseta isikud on agaralt kasutanud võimalust külastada viisavabalt Venemaad - Narvas on piiriületajate arv pärast 25. juuni otsust suurenenud kolmandiku võrra.

Juunis oli ööpäevas Narva maantee piiripunkti ületajaid 1000 inimese ja 300 auto võrra rohkem kui eelmisel aastal samal ajal, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Kirde piirivalvejuhi hinnangul on lihtsustatud kord hoogustanud eelkõige nii jalgsi kui ka sõiduautodega toimivat piiriäärset kaubandust, sest alkohol, tubakas ja bensiin on Venemaal tunduvalt odavam. Kuid kindlasti on suurenenud ka turistide hulk.

GoRaili teatel on suurenenud reisijate arv ka Tallinn-Moskva rongiliinil, kuid seda lihtsustatud piiriületusega veel ei seostata.

Eesti välisministri Urmas Paet on varem öelnud, et Venemaa taoline otsus aeglustab mittekodanike naturalisatsiooniprotsessi Eestis, sest see võtab ära olulise motivatsiooni Eesti kodakondsuse taotlemiseks.

Praegu ongi Venemaale kõige lihtsam pääseda mittekodanikel ja kõige keerulisem Eesti kodakondsusega venelastel, kellel tuleb viisatoimingute peale kulutada aega ja 900 krooni raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles