Vea tunnistamine päästis Pihli

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg.
Peeter Kreitzberg. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nii sotside peasekretär Randel Länts kui ka partei aseesimees Peeter Kreitzberg kinnitasid, et erakonna esimehe Jüri Pihli mahavõtmine täna partei juhatuses jutuks polnud ning olulist rolli mängis selles see, et Pihl tunnistas oma viga.

«See (vea tunnistamine) mängis kindlasti väga suurt rolli,» vastas Kreitzberg pärast erakonna juhatuse koosolekut Postimees.ee küsimusele, kas vea tunnistamine päästis Pihli. Samuti mängis tema sõnul olulist rolli ka see, et juhtunust hoolimata on Pihlil erakonna sees tugev toetus.

Nii Kreitzberg kui ka Länts märkisid, et Pihli mittejätkamine erakonna esimehena täna ei tõusetunudki. Kreitzberg ütles, et veel eile tundus ülimalt tõenäoline, et Pihli jätkamise küsimus tuleb juhatuses arutamisele.

Ka teine Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimees Katrin Saks märkis täna enne juhatuse koosolekut, et Pihli jätkamise küsimus tuleb ilmselt juhatuses arutamisele.

Länts lausus, et juhatuse koosolek algas juhtunu kirjeldusega ja Pihli poolsete selgitustega. «Pihl tunnistas, et tema avalduse kirjutamine oli eksisamm ja juhatus võttis seisukoha, et nii see on,» lisas ta.

Nii Kreitzberg kui ka Länts ütlesid, et sotside jaoks on jätkuvalt arusaamatu, kuidas sai Pihli avaldus ikkagi avalikuks.

Mitmed erakonna juhatuse liikmed on viimastel päevadel Pihli poolt kaitsepolitseile esitatud kuriteoteadet, kus ta palus kapol algatada kriminaalmenetlus peaminister Andrus Ansipi, välisminister Urmas Paeti ja justiitsminister Rein Langi osas ning viitas, et nad võivad olla toime pannud riigireetmise, hinnanud veaks.

Erakonda kuuluv kunagine peaminister Andres Tarand on seejuures kutsunud Pihli ise tagasi astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles