«Keskpäevatund»: milline on järgmine miin, mille otsa Eesti astub?

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl
Jüri Pihl Foto: A.Peegel

Tänases Kuku raadio saates «Keskpäevatund» arutlenud arvamusliidrid leidsid, et nii Pronkssõdur, viisaskandaal kui Pihli selle nädala aps on justkui kusagilt Eestile seatud püünised.

«Kellele see kõik on kasulik?» küsis ettevõtja Rein Kilk Kuku raadio tänases saates «Keskpäevatund», kommenteerides Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe Jüri Pihli sellenädalast skandaali seoses tema poolt kaitsepolitseile esitatud kuriteoteatega, kus ta palus kapol algatada kriminaalmenetlus peaminister Andrus Ansipi, välisminister Urmas Paeti ja justiitsminister Rein Langi osas, sest nood võivad olla toime pannud riigireetmise.

Kilgi hinnangul võivad nii see skandaal kui Markovi-Jakimenko viisakeelu afäär ja pronkssõduri teisaldamist saatnud segadus olla meelepärane eelkõige Vene eriteenistustele. «Kas see ei aja kõhedusjudinaid peale?» küsis ta.

Teine saatekülaline ajakirjanik Ainar Ruussaar märkis, et Eestit ohustab lätistumine, kus juba on devalveerunud terminid nagu pedofiilia ja riigireetmine, milliseid süüdistusi võidakse sisepoliitilises võitluses kergesti loopida.

Ruussaar ja Kilk tõdesid, et samavõrd kui Pihl lõpuks tunnistas, et tema esialgsed avaldused kapo-loo asjus olid ebapädevad, oli seda ka Reformierakondlastest ministrite esinemine seoses sügisese viisakeelu sakandaaliga.

«Kas meile ei panda ette mingeid püüdurmiine või traate, kuhu me kindlasti takerdume ning tõuseme seejärel poriste ja mudastena?» küsis Kilk. «Kõigepealt oli pronkssõduri skandaal, siis Markov ja Jakimenko, nüüd Pihl. Mis tuleb järgmisel aastal? Me näeme ohtu ja tormame sinna otsa.»

«Paneks jõuluvana kotti palve ja soovi, et lähtuks äkki järgmisel aastal mitte erakondlikust vaid Eesti huvist,» lõpetas Kilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles