Tallinki uus laev alustab reise teisipäeval

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Princess
Baltic Princess Foto: Tallink Group

Laupäeva päeval esimest korda oma Tallinna kodusadamasse jõudnud Tallinki uusim kruiisilaev Baltic Princess alustab Tallinna ja Helsingi vahel regulaarreise teisipäeval.


Baltic Princess hakkab väljuma iga päev Tallinnast kell 13.30 ja Helsingist kell 18.30. Ülesõit kestab kuni 3,5 tundi ja selle jooksul pakutakse reisijatele mitmesugust meelelahutust.

Baltic Princess vahetab Tallinna-Helsingi liinil välja reisilaeva Galaxy.

Tallink sai 165 miljonit eurot (2,5 miljardit krooni) maksva Baltic Princessi laevatehaselt kätte sel neljapäeval. Baltic Princess on Tallinkile juba kuues uhiuuena tellitud reisilaev, mille firma on toonud Läänemerele viimase kuue aasta jooksul.

212 meetrit pikk, 29 meetrit lai ning 2800 reisijat ja 1130 liinimeetrit sõidukeid mahutav Baltic Princess on üks suuremaid kruiisilaevu Läänemerel. Laeval on keskkonnasäästlikkust suurendavad katalüsaatorid ning raskemateks ilmastikuoludeks vajalik kõrgeim jääklass 1A Super. Aluse pardal on 927 kajutit, kokku 12 erinevat restorani ja baari, kolm poodi ja üle 450-kohaline konverentsikeskus. Lastele on mõeldud mängude tuba ja spetsiaalne lasteala. Laev suudab arendada kiirust kuni 24 sõlme.

AS Tallink Grupp on Euroopa juhtivaid laevafirmasid, mis omab 19 laeva ning opereerib Eesti, Soome, Rootsi, Läti ja Saksamaa vahel seitsmel erineval laevaliinil. Ettevõttes töötab ligi 6500 töötajat Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Saksamaal ja Venemaal.

Eelmisel majandusaastal oli AS-i Tallink Grupp käive 11,9 miljardi krooni, ettevõte teenindas ligi seitse miljonit reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles