Suur-Pakri pinnaseuuringutele võib järgneda väärteomenetlus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoobri lõpus toimus Toompea lossi ees MTÜ Pakri Saarte Kogukond korraldatud pikett Pakrile plaanitava tuumajaama vastu.
ps/Foto PRIIT SIMSON/POSTIMEES
Oktoobri lõpus toimus Toompea lossi ees MTÜ Pakri Saarte Kogukond korraldatud pikett Pakrile plaanitava tuumajaama vastu. ps/Foto PRIIT SIMSON/POSTIMEES Foto: Priit Simson

Keskkonnainspektsioon võib algatada väärteomenetluse seoses Suur-Pakri saarel võimaliku tuumajaama rajamiseks Eesti Energia poolt läbiviidud välitöödega.

Keskkonnainspektsioonile on kaevatud, et Suur-Pakri Saarel on sõitnud rasked masinad ning samuti on saarel hoitud raskeid vaguneid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Teatavasti ei tohi looduskaitseseaduse ja kaitse-eeskirja kohaselt väljaspool teid mootorsõidukiga sõita ning see on lubatud ainult teatud tingimustel või väga konkreetsete tegevuste puhul.

Et otsustada, kas algatada vääreteomenetlus, uurib keskkonnainspektsioon, kellele ja milliseks tegevuseks on keskkonnaamet väljastanud tegevusloa.

Eesti Energia on Suur-Pakrile rajanud mitu puurauku ning välitööd on tänaseks lõppenud, Eesti Energia usub, et saab selguse pinnase geoloogia osas tuleva aasta teiseks pooleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles