Lehmann Timberi meeskonda lähevad abistama Ukraina meedikud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp..
Ukraina lipp.. Foto: Reuters.

Ukraina saadab lähipäevil Omaani spetsialistid, kes hakkavad andma meditsiinilist ja psühholoogilist abi praegu Adeni lahel triiviva kaubalaeva Lehmann Timberi meeskonnale, kuhu kuulub ka eestlasest tüürimees Ardo Kalle.

Poolteist kuud piraatide käes vangistuses kannatanud meremeestega kohtuvasse gruppi määratakse ministeeriumide otsusel kõrgelt kvalifitseeritud katastroofimeditsiini eksperdid, arstid ja psühholoogid, vahendas uudisteportaal UNIAN.

Salalahi sadamalinna suunduvat töörühma juhib ülemraada inimõiguste volinik Nina Karpatševa, kes pidas eile koosoleku, mille käigus kinnitati, et vahendid tšarterreisiks  eraldatakse riigi reservfondist.

Lehmann Timber langes somaalia piraatide küüsi mai lõpus ning alles sellel teisipäeval õnnestus meeskonnal vabadusse pääseda pärast seda, kui nende eest oli tasutud suur lunaraha, mis meedia andmetel küündis 750 000 dollarini.

Saksa kaubalaev triivib praegu turbiinirikke tõttu Adeni lahes ning täna saatis meeskond välja hädakutsungi. Kapteni sõnul möllab piirkonnas kaheksapalline torm, kuid laev liigub siiski Omaani ranniku suunas.

Lehmann Timberi kapten on venelane, kuid meeskonda kuulub lisaks ühele eestlasele ka neli ukrainlast ja üheksa birmalast. Triivivale laevale tõttas hommikul appi USA alus Monson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles