Gripiepideemia näitab Venemaal taandumise märke

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripimaskiga naine Moskva tänaval
Gripimaskiga naine Moskva tänaval Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaal võib täheldada grippi ja ülemiste hingamisteede infektsiooni haigestumise vähenemist, teatas peasanitaararst Gennadi Oništšenko.


«Me räägime epideemia vaibumisest,» selgitas ta Interfaxi vahendusel.

Riikliku tarbijajärelevalve Rospotrebnadzori juhi sõnul on 37 regioonis grippi haigestumus taandunud epideemiaeelsele tasemele. Nende hulgas on näiteks Moskva, Primorje, Voronež ja Lipetski ning Leningradi oblast.

Enam kui 30 regioonis on grippi haigestumus piirmäärast kõrgem, kuid see langeb. Selliste regioonide hulka kuulub tema väitel ka Peterburi.

Peasanitaararsti sõnul peaksid lähenevad pühad ja koolivaheaeg veelgi vähendama grippi haigestumiste arvu. «Positiivset rolli mängib inimeste lahusolek, kooliõpilaste viibimine väljaspool kollektiive,» jutustas Oništšenko.

Ta kinnitas, et mingeid piiranguid pole gripi tõttu nääripidude korraldamistele seatud. Neis kollektiivides või piirkondades, kus haigestumus on suurenenud, otsustatakse küsimus ära iseseisvalt kohapeal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles