Pääsküla üks liiklusartereid suletakse mitmeks kuuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates kolmapäevast kuni septembri lõpuni saavad Pärnu maanteel Laane tänavast Kadaka puiestee ristmikuni autoga sõita vaid kohalikud elanikud, et koju pääseda.
Alates kolmapäevast kuni septembri lõpuni saavad Pärnu maanteel Laane tänavast Kadaka puiestee ristmikuni autoga sõita vaid kohalikud elanikud, et koju pääseda. Foto: Peeter Langovits

Kolmapäevast kuni 30. septembrini on liikluseks kinni Pärnu maantee lõik Laane tänava ja Kadaka puiestee ristmiku vahel.

«Läbivale liiklusele on see teelõik tõesti kaks ja pool kuud suletud,» kinnitas seal teetöid tegeva firma Tallinna Teede AS projektijuht Kaupo Raadik. «Kohalikud elanikud peame ikka koju laskma. Ka kaubaautod pääsevad poodidele ligi ning firmades töötavad inimesed tööle. Päris lukku me seda piirkonda ju lüüa ei saa.»


Ta lisas, et Tallinna kommunaalametiga sõlmitud lepingu järgi peab 30. septembriks Pärnu maantee remonditaval lõigul uus asfalt peal olema, et bussid ja autod sealt läbi pääseksid. Muud väiksemad tööd jätkuvad ka pärast seda.


Remondi ajal saavad autod ümbersõiduks kasutada Kadaka ja Vabaduse puiesteed ning kohalikke väikseid tänavaid.


Raadik täpsustas, et Pärnu maantee rekonstrueeritaval lõigul on peale reovee kanalisatsiooni vaja paika panna sadevete ärajuhtimise torustik ning tehnovõrgud. Kokkuvõttes on see päris suur töö, kuid Tallinna Teed on lepingus lubanud septembri lõpuks kõik selle valmis ehitada.


Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann selgitas, et Pärnu maantee rekonstrueerimistööd algasid sellel lõigul just seepärast, et seal on vaja välja ehitada vee- ja kanalisatsioonisüsteem. Esmalt paigaldatakse maantee alla kõige jämedamad torud, mis võimaldab edasi minna juba väiksematele kõrvaltänavatele ning varustada ka sealsed elamised ühtse kanalisatsiooniga.


Kommunaalameti juhataja asetäitja Peep Koppel ütles, et tänavused ehitustööd Pärnu maanteel lähevad maksma 48,4 miljonit krooni.


Sügisel kuulutab amet aga välja uue riigihanke, et järgmisel aastal saaks jätkata rekonstrueerimisega Laane tänavast kuni Hiiu ristmikuni. Ka sellel äärmiselt halvas seisus oleval teelõigul on kavas teha kõik vajalikud tööd kanalisatsioonitorustiku rajamiseks.


Pärnu maantee ehitustööd häirivad paratamatult ka bussiliiklust. Linna transpordiameti teatel suunatakse liini number 20 ja 27 bussid alates kolmapäevast kaheks ja pooleks kuuks ümbersõidule.


27. liini bussid hakkavad sellel ajal mõlemal suunal sõitma Pärnu maantee, Laane ja Hommiku tänava ning Kadaka puiestee kaudu. Ühissõidukid peatuvad Kadaka puiesteel Pääsküla ja Rohula peatuses ning linnast väljuval suunal Pärnu maanteel umbes 30 meetrit enne Laane tänava ristmikku.


20. liini bussid sõidavad Kadaka puiestee kaudu, tehes kesklinna suunal tagasipöörde Rohula tänava, Kadaka puiestee ning Pärnu maantee ristmikul. Ümbersõidul peatuvad bussid Kadaka puiesteel Hommiku peatuses ning kesklinna suunal Rohula, Pääsküla, Sireli ja Õitse peatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles