Tundmatu naine jättis Riia «beebikarpi» oma vastsündinud poja

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Täna pärastlõunal jättis anonüümne ema Riias ülikooli lastehaiglasse kolme päeva vanuse poisipõnni, teatab uudistevõrk LETA.

Sel ajal valves olnud doktor Anna Cudere teatel jättis poisi ema ka kirja, milles ütles, et laps sündis 20. detsembril. Kirjas olid ka imiku kaal, veregrupp ja talle tehtud vaktsineerimised. Lisaks olid lapse juurde jäetud mähkmeid ja toidupudeleid. Põhjust, miks ta hüljati, kirjas öeldud polnud.

Arstide kinnitusel on lapse eest hästi hoolitsetud ja riided tema seljas on uued. Tohtrite sõnul ei vajanud tita meditsiinilist abi ja oli hea tervise juures.

Lastehaiglast läheb laps sotsiaaltöötajate kätte, kes otsustavad, mida edasi teha.



Riia lastehaiglas avati sellise hüljatud mudilaste jaoks mõeldud «beebikarp» tänavu 8. septembril. Avamisel avaldas haigla peaarst Džintars Mozgis lootust, et see karp jääb tühjaks ja emad ei hülga oma titasid. Samas lisas ta, et kui ema otsustab lapsest siiski loobuda, on parem, kui tita jäetakse haiglasse, mitte tühermaale surema.



Viimastel aastatel on Lätis olnud mitu juhtumit, kus vanemad jätavad oma vastsündinu prügikasti, tühermaale või treppidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles