Jeemeni võimude õhurünnakus võisid hukkuda Al-Qaeda liidrid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni õhujõud tapsid üle 30 Al-Qaeda mässulise.
Jeemeni õhujõud tapsid üle 30 Al-Qaeda mässulise. Foto: AFP / Scanpix

Jeemeni julgeolekujõudude teatel hukkus õhurünnakus riigi lõunaosas asuvatele mässuliste tugipunktidele vähemalt 34 Al-Qaeda võitlejat, kelle seas on ka terroriorganisatsiooni kaks kõrget liiget.


Anonüümseks jääda soovinud allikate kinnitusel hukkus rünnakus ka terroriorganisatsiooni Araabia poolsaare liider Nasser al-Wahishi ja Al-Qaeda Jeemeni üks juhte Mohammad Ahmed Saleh al-Omir, vahendas AFP.

Väidetavalt korraldati rünnak ajal, mil mässulised kavandasid Shabwa provintsis Wadi Rafadhis rünnakuid Jeemenis asuvatele naftarajatistele.

Jaanuaris teatasid Al-Qaeda Jeemeni võitlejad videoläkituses, et Saudi ja Jeemeni harud ühinevad «Al-Qaedaks Araabia poolsaarel».

Jeemen, Al-Qaeda liidri Osama bin Ladeni esivanemate päritolumaa, on viimastel aastatel üle elanud mitmeid terrorirünnakuid. Löögi alla on sattunud välisriikide esindused, turismipaigad ja naftarajatised.

Jeemeni võimude kinnitusel on viimase kaheksa päeva jooksul tapetud 68 Al-Qaeda liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles