Kohus karmistas peksusüüga ekspolitseiniku karistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kohtumaja.
Tartu Kohtumaja. Foto: Ain Protsin.

Tartu ringkonnakohtus enda õigeksmõistmist taotlenud peksmissüüga ekspolitseinik Sergei Tumanov pidi pettuma, kuna teise astme kohus otsustas hoopis talle Viru maakohtus mõistetud karistust karmistada.

Kui maakohus mõistis Jõhvi politseiosakonna korrakaitsetalituse konstaablina töötanud Tumanovile 30. septembril võimuliialguse eest kolmekuulise reaalse vangistuse, siis Tartu ringkonnakohus pikendas seda möödunud nädalal langetatud otsusega üheksa kuu võrra.

Samas jättis ringkonnakohus muutmata varasema lahendi selles osas, millega Tumanov mõisteti õigeks raskete tervisekahjustuste tekitamises.

Süüdistuse järgi pani Tumanov kuriteo toime 2006. aasta 24. juulil, kui ületas Kohtla-Järvel Kalevi tänaval teenistusülesandeid täites võimupiire. Nimelt pidas ta kinni tänaval alkoholijoobes viibinud mehe, kelle paigutas esmalt patrullautosse, kuid peagi talutas ta kannatanu autost välja ja lõi teda rusikaga. Tumanov väänas purjutaja käed seljataha, pani need raudu ning pärast seda jagas mehele veel mitu rusikahoopi.

Kohtla-Järve konstaablijaoskonda jõudes paigutas Tumanov mehe kinnipeetavate kambrisse, kus lükkas kannatanu põrandale pikali ja lõi rusikate ning jalgadega, seisis süüdistuses.

Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Risti sõnul töötas süüdistuse saanud korrakaitsja politseis 18. jaanuarini, kuid lahkus siis omal soovil ametist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles