Katkes praamiliiklus Hiiumaa ning mandri vahel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamid Rohuküla sadamas.
Praamid Rohuküla sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaa Laevakompanii teatel katkes tänaseks laevaliiklus Rohuküla-Heltermaa vahel kuna veetase muutus liialt madalaks.


Rasked ilmastikuolud peatasid liikluse Rohuküla-Heltermaa liinil. Ära on jäänud 10.30 väljumine Rohukülast ja kõik järgnevad reisid liinil.

Veetase Väinameres on rohkem kui 50 sentimeetrit alla keskmise ja jätkab langust. Rohuküla-Heltermaa veeteel on kriitiliseks piiriks 50 sentimeetrit alla keskmise.

Lisaks veetaseme langusele muudab tugevnev tuul ja liikuv jää omakorda ilmaolud eriti keeruliseks.

Ilmastikuolud on prognoosi kohaselt keerulised ka järgnevatel päevadel. Veetase Rohuküla-Heltermaa veeteel tõuseb laevatatavaks taas 26.12 ennelõunal.

Liikluskatkestuse aegsed Rohuküla - Heltermaa liini e-piletid kehtivad Kuivastu-Virtsu ja Triigi Sõru liinil. Ühe piletiga on võimalik läbida mõlemad liinid. Kuna aga ilmaprognoosi kohaselt peaks tuul pealelõunaks tugevnema kuni 20 m/s, siis võib katkeda liiklus ka teistel liinidel.

Tavapäraselt kehtivad liiklushäirete aegsed e-piletid liikluse taastumisele järgneval päeval eelisjärjekorrast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles