Tallinna–Narva maantee muutub sõitjasõbralikumaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viitna ümbersõit on aastaid poolikuna seisnud.
Viitna ümbersõit on aastaid poolikuna seisnud. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tallinna–Narva maantee muutub lähiaastatel oluliselt sõitjasõbralikumaks, sest järgmisel aastal tehakse korda olemasolev neljarajaline tee Harjumaa ja Lääne-Virumaa piiril ning algab Viitna ümbersõidu ehitus.

Ida regionaalse maanteeameti direktor Eugen Õis rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et neljarajaline Tallinna-Narva maantee pidi olema avatud juba 1990. aastate alguses, aga raha sai otsa, järgmisel aastal lähevad aga Loobu ja Viitna kandis lahti suured teetööd, vahendas ERR Uudised.

«Tänaseks on Liiapeksi–Loobu leping alla kirjutatud, töövõtja on leitud ja järgmisel aastal läheb ehituseks, tööd peaksid valmima sama aasta sügisel. Erilist heameelt teeb see, et tööd algavad ka Loobu–Rõmeda lõigul, see on Viitna ümbersõit,» rääkis Eugen Õis.

Maanteeameti planeeringute osakonna juhataja asetäitja Jüri Kirotam ütles, et Tallinna–Narva maantee oli tsaariajal ja Nõukogude ajal tähtis piiriäärne sõjatee, nüüd on aga üks Euroopa Liitu ja Venemaad ühendavaid liiklussooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles