Dagestanis ei lakka linnuvabriku pärast puhkenud rahutused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumminuiadega varustatud miilitsavägede ehk OMONi sõdurid korda valvamas.
Kumminuiadega varustatud miilitsavägede ehk OMONi sõdurid korda valvamas. Foto: Teet Roosaar

Venemaal Dagestanis ei lakka omandivaidluse tõttu linnuvabriku üle puhkenud rahutused, laupäeval põletas 500-pealine rahvahulk maha vabrikuomaniku poja maja.

Reedel viis vaidlus linnuvabriku üle massikakluseni, mille tagajärjel sai üks inimene surma ja üheksa kannatada.

Laupäeval pärast hukkunu matuseid suundus 500-600 inimest Boriss Nasrutdinovi - linnuvabriku omaniku poja maja juurde, ning süütas selle põlema.

«Eilsest päevast alates on külas miilitsa eriüksuse (OMON) allüksus ning lisajõud naaberrajoonide miilitsast. Praegu rakendavad nad meetmeid korra majjalöömiseks. Maja mahapõletamisel kannatanuid polnud,» teatas siseministeeriumi pressiteenistus.

Reedel teatati, et tüli osapoolteks on Kakšurinskaja linnuvabriku rentnik ja kohalikud elanikud, kes pole rahul mõnede rendilepingu punktidega.

Mõningail andmeil õnnestus vabriku rentnikul pikendada rendilepingut 49 aasta võrra, ent kohalik rahvas tahtis ettevõtte oma kontrolli alla võtta.

Reede hommikul kogunes Karabudahkenti rajoonis asuva linnuvabriku juurde kummaltki poolelt paarsada inimest. Nägelus läks üle rüseluseks ja kakluseks ning linnuvabriku valvurid avasid tule.

Üks inimene tapeti, üheksa sai haavata. Prokuratuur algatas vahejuhtumi uurimiseks kriminaalasja.

Löömingu käigus pisteti linnuvabrikule tuli räästasse ning see põles maani maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles