Lennukit rünnanud nigeerlasele esitati süüdistus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA võimud esitasid süüdistuse Nigeeria päritolu Umar Farouk Abdulmutallabile, kes püüdis 290 reisijaga Nortwest Airlinesi reisilennuki pardal korraldada pommiplahvatuse.


Nurjunud rünnaku katses põletushaavu saanud 23-aastane nigeerlane astub kohtu ette Detroidis, kus teda süüdistatakse terrorirünnaku katses, vahendas AFP.

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) esialgsete uurimistulemuste järgi sisaldas lõhkeseadeldis muu hulgas pentaerütriittetranitraati (PETN), mis on võimas plastplastlõhkeaine.

Väidetavalt peitis Abdulmutallab tugevatoimelise lõhkeine oma aluspükste vahele, mistõttu seda turvakontrollis ei avastatud, kuid tal ei õnnestunud seda detoneerida, vahendas ABC News.

Abdulmutallab üritas õhku lasta Amsterdamist Detroiti teel olnud Ühendriikide lennufirma Northwest Airlines lennukit Airbus 300, mis oli just Detroidis maandunud.

Väidetavalt on Abdulmutallab seotud terroriorganisatsiooniga Al-Qaeda ja sai lõhkeseadeldise koos juhistega Jeemenist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles