Ergma kutsus Bulgaariat üles tegema küberkaitses tihedat koostööd

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus tänasel kohtumisel Bulgaaria presidendi Rosen Plevnelieviga.
Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus tänasel kohtumisel Bulgaaria presidendi Rosen Plevnelieviga. Foto: Riigikogu pressitalitus

Riigikogu esimees Ene Ergma kutsus tänasel kohtumisel Bulgaaria presidendi Rosen Plevnelieviga Bulgaariat üles arendama riikide vahelist koostööd infotehnoloogia ja küberkaitse valdkonnas.

«Kaasaegsed ohud infotehnoloogia alal on kasvavad ja väga tõsised. Nende vastu saame edukad olla vaid läbi tiheda omavahelise koostöö. Näeme siin Bulgaariat kui meile väga lähedast koostööpartnerit. Ootame ka, et Bulgaaria saadaks peagi Tallinna küberkaitsekeskusesse oma esindaja,» märkis Ergma.

Plevneliev ütles, et Eesti on Bulgaariale heaks mudeliks valitsemise läbipaistvuse, efektiivsuse ja ka e-lahenduste vallas. Lisaks tõi ta välja Eesti ja Bulgaaria sarnaseid panganduse ja rahanduse põhimõtteid. Plevneliev huvitus veel Eesti kogemusest teadusasutuste ja -instituutide reformimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles