Lavrov: Süüria keemiaarsenali üleandmine muudab rünnaku tarbetuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry ja Sergei Lavrov pärast neljapäevast kohtumist.
John Kerry ja Sergei Lavrov pärast neljapäevast kohtumist. Foto: SCANPIX

Süüria keemiaarsenali üleandmine ja keemarelvi keelustava rahvusvahelise leppega ühinemine muudab USA rünnaku Damaskusele tarbetuks, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov neljapäeval.

«Probleemi lahendamine muudab mis tahes rünnaku Süüriale tarbetuks, ja ma olen kindel, et meie Ameerika partnerid [...] toetavad tugevalt Süüria keemiarelvade reguleerimist rahumeelsel viisil,» ütles Lavrov ajakirjanikele enne USA välisministri John Kerryga kohtumist.

Kerry ja Lavrov arutavad neljapäeval ja reedel Genfis, kuidas kodusõjas Süüria keemiarelvaarsenal rahvusvahelisele kontrollile allutada. Vene välisministri sõnul on läbirääkimiste eesmärk «lõplikult lahendada keemiarelva probleem Süürias».

USA süüdistab Süüria valitsust keemiarelva kasutamises 21. augustil tsiviilelanike vastu ja ähvardanud sekkuda konflikti karistusrünnakuga. Venemaa sõnul kasutasid keemiarelva ülestõusnud.

ÜRO teatas neljapäeval, et sai Süüria valitsuselt dokumendid taotlusega ühineda 1993. aasta keemiarelvi keelustava rahvusvahelise konventsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles