Venemaa haridusfondi juht soovib, et Putin saaks Nobeli rahupreemia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaalt saadeti Nobeli komiteele kiri, milles tehti ettepanek anda president Vladimir Putinile Süüria probleemile lahenduse otsimise eest Nobeli rahupreemia.

 Kirja saatjaks on organisatsiooni Ülevenemaalise haridusfondi juht Sergei Komkov, edastab newsru.com.  

«Vladimir Putini on näidanud, et on  suurepärane rahu läbirääkija. Ta on suurriigi juht ning ta teeb kõik rahu säilitamiseks nii oma kodumaal kui ka rahvusvahelisel areenil,» seisab Komkovi kirjas.

Norra Nobeli komitee ei anna kommentaare rahupreemia kandidaatide kohta. Kuna ettepanek anda Putinile rahupreemia jõudis Nobeli komiteeni üsna hilja, siis on tõenäoline, et Putin ei jõua selle aasta kandidaatide hulka.

Venemaa meedia kirjutas, et Putin võiks sel juhul olla Nobeli preemia kandidaat järgmisel aastal. Eriti veel siis, kui Süüria kriis saadakse lahendatud ilma lääneriikide sõjalise sekkumiseta.

Venekeelne Forbes kirjutas, et kui Süüriasse saadakse rahu, siis «Putin on Nobeli preemia ära teeninud».

Putini seniseks suurimaks sammuks peetakse seda, et Venemaa tegi Süüriale ettepaneku anda oma keemiarelvade arsenal rahvusvahelise kontrolli alla.

Norra väljaanne VG kirjutas, et Venemaa varastas selle ettepaneku Rootsilt ja Norralt.

Selle nädala neljapäeval avaldas USA väljaanne The New York Times Putibi kolumni, milles ta on arvamusel, et Süüria ründamine käivitaks laiaulatusliku terrorismilaine.

USA president Barack Obama sai Nobeli rahupreemia 2009. aastal.

Putini Süüria poliitikat toetavad venelastest aktivistid on juba jõudnud nõuda, et kui USA teeb Süüriasse sõjalise rünnaku, siis tuleb Obamalt rahupreemia ära võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles