Tragöödia Venemaal: psühhiaatriahaigla põlengus hukkus vähemalt 37 inimest

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad täna õnnetuspaigal.
Tuletõrjujad täna õnnetuspaigal. Foto: SCANPIX

Täna teatasid võimud, et Vene loodeosas täna öösel põlema süttinud psühhiaatriahaiglas sai surma 37 inimest. Varem oli teada antud vaid paarist võimalikust ohvrist.

Oksotši psühhiaatriahaigla põlengus suri 37 inimest, ütlesid kohalikud uurijad avalduses, teatas uudisteagentuur AFP.  Päästjate sõnul on nad rusude vahel välja tõmmanud juba 15 surnukeha, mis on nii kõvasti söestunud, et isikuid on raske tuvastada.

«Meile teadaolevate andmete kohaselt oli hoones ligi 60 inimest. Haigla töötajad suutsid neist üle 20 evakueerida,» teatas Venemaa hädaolukordade ministeeriumi juht Oleg Voronov RIA Novostile.

Enamik haiglas ravil olnud patsiente olid tõsiselt haigelt ja liikumisvõimetud.  «Puumaja kukkus tule tõttu kokku,» teatas kohalik politseinik. Need inimesed, keda arvatakse sisse jäänud olevat, on tõenäoliselt surma saanud.

Esialgse uuringu kohaselt puhkes tulekahju pärast seda, kui voodis suitsetanud patsient selle kogemata süütas. Teise seletusviisi käis välja haigla juht Gusein Magomedov. Tema hinnangul võis mõni patsient ka tahtlikult hoone süüdata.

Õnnetus juhtus Luka külas, mis asub Peterburist 220 kilomeetri kaugusel kagu pool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles