Rüütel: Eesti peaks ELi asjades oma seisukohti intensiivsemalt avaldama

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel
Arnold Rüütel Foto: Toomas Tatar

Eesti Euroopa Liiduga ühinemise rahvahääletusest täitus täna kümme aastat ning sel ajal Eesti president olnud Arnold Rüütel leiab, et tehtud otsus on õige.

Rüütli hinnangul peaks Eesti praegusel Euroopa Liidu muutuste ajal aktiivselt kaasa rääkima, sest siis oleks ka rahva vastuseis euroliidu otsustele väiksem, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Eesti astumine Euroopa Liitu oli põhimõtteliselt täiesti õige ja ma usun, et kui Euroopa on praegu teatud muutuste tingimustes, siis on oluline, et Eesti suudaks osaleda nendes muutustes ja reaalselt oma soovitusi ja seisukohti avaldada ning seda kooskõlastada ka regionaalselt,» rääkis Rüütel.

«Kui me räägime näiteks Põhjamaade tingimustest oma ühiskondade arengus, siis see erineb oluliselt näiteks Lõuna-Euroopa riikide tingimustest. Ja ma usun, et eks meie juhtpoliitikud ja inimesed, kes on Euroopa Liidu parlamenti valitud, sellega ka teatud määral tegelevad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles