Euroopa Liit pakub Süüria-leppe jõustamisel abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Ashton
Catherine Ashton Foto: SCANPIX

Euroopa Liit tervitas laupäeval USA-Vene kokkulepet Süüria keemiaarsenali hävitamiseks ja pakkus oma abi selle jõustamisel.

«Tervitan Ühendriikide ja Venemaa Föderatsiooni täna saavutatud kokkulepet tagamaks Süüria keemiarelvade ja -programmi kiire ja turvaline hävitamine,» ütles Euroopa Liidu välispoliitika juht Catherine Ashton avalduses.

Ashtoni kohaselt on «mitmel EL-i liikmesriigil vajaminevaid tehnilisi teadmisi, et [keemiarelva] asukohad kindlustada ning teatud keemilised toimeained demonteerida ja hävitada,» seisis avalduses.

USA välisministri John Kerry ja tema Vene kolleegi Sergei Lavrovi juhtimisel Genfis välja töötatud lepe kohustab Süüriat koostama 21. septembriks oma keemiaarsenalist põhjalikku ülevaadet. Rahvusvahelised relvainspektorid peavad alustama Süürias tööd hiljemalt novembris ja eesmärk on sealsed keemiarelvavarud hävitada 2014. aasta keskpaigaks, lisas Kerry pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles