Austrias toimus öösel enneolematu põgenemisdraama

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud täna Grossprieli lähedal arvatava salaküti talu juures.
Politseinikud täna Grossprieli lähedal arvatava salaküti talu juures. Foto: SCANPIX

Austrias toimus täna öösel enneolematu põgenemisdraama, kus politseihaarangu eest pagev salakütt sõitis läbi teetõkete, tulistas surnuks kolm inimest ja lahkus sündmuskohalt politseiautoga.

Äsja teatasid võimud, et tulistaja pantvangi võetud politseinik leiti surnuna. Politseiniku laip leiti politseiautost, millega tulistaja oli varem sündmuskohalt lahkunud, teatasid võimu täna pärastlõunal. Eelnevalt polnud politsei pantvangide kaitseks mingit informatsiooni meediale edastanud, kuid nüüd teatasid nad, et arvatavaks tapjaks on 55-aastane Alois H. Patrullauto leiti tulistaja talu lähedalt.

Eile öösel hakkasid sündmused kiiresti arenema, kui politsei tahtis Alam-Austrias Annabergis väidetavat salaküttimises kahtlustatavat meest kontrollida. Mees avas kella ühe paiku öösel politseinike pihta tule ning kaks võimuesindajat ning kiirabiauto juht said pihta, kirjutas täna Austria pressiagentuur (APA).

Piirkonnas, kus tulistamine toimus, on võimud aastaid salaküttidega hädas olnud. Saadud vihje peale saabusid eile piirkonda politseinikud, kes salaküttide tabamiseks panid üles teetõkked.

Esimesest tõkkest õnnestus hiljem inimesi tapnud salakütil läbi sõita, kuid teises toimus juba tulevahetus. Seal siiski keegi veel vigastada ei saanud. Veidi hiljem tulistas põgeneja jahipüssist kiirabiautot, seejärel jättis oma sõiduki maha ja jätkas teed jalgsi. Ligi kilomeetri pärast tulistas ta politseiautot. Ühe politseiniku võttis ta seejärel pantvangi ning põgenes politseiautoga oma tallu.

Politsei eriüksus on praeguseks tema Melkis asuva maja maja ümber piiranud. Austria pressiagentuurile sõnasid võimud, et mees jätkas ka majast politsei tulistamist. «Ta on ilmselgelt raskelt relvastatud,» sõnas politsei pressiesindaja.  

Võimud võtsid ühendust ka mehe sugulastega, kes talle edutult helistada üritasid. «Mehe pole praeguseks õnnestunud ühendust luua,» sõnas pressiesindaja.

Politseinikud on mehe talu täna hommikul alates kella seitsmest piiranud. Lisaks sajale politseinikule on kohale toodud ka tankid. Politsei valmistub talu tormijooksuga vallutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles