Matemaatika riigieksamil hiilgasid vene koolid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolimaja.
Koolimaja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Matemaatika riigieksami sooritasid koolide võrdluses tänavu kõige paremini taas Tallinna reaalkooli abituriendid, väga heade tulemustega torkavad sel aastal aga silma mitmed venekeelsed gümnaasiumid üle Eesti.

Tallinna reaalkooli noored sooritasid matemaatika riigieksami keskmise tulemusega 89,9 punkti. Paremuselt teise tulemuse saavutasid Hugo Treffneri gümnaasiumi noored 88,4 punktiga.

Kolmandale kohale tõusid aga Narva humanitaargümnaasiumi lõpetajad, kes said keskmiseks 88,2 punkti.

Neljandale kohale tõusis Vinni-Pajusti gümnaasium 83 punktiga, sellele järgnevad Jõhvi vene gümnaasium 82,2, Nõo reaalgümnaasium ja Paldiski Vene gümnaasium mõlemad 82,1 punktiga, Pärnu hansagümnaasium 81,6 punktiga.

Narva Pähklimäe gümnaasiumi noored sooritasid matemaatika riigieksami keskmisega 80,7 ja Tallinna Linnamäe vene lütseumi lõpetajad 80,1 punktiga.

Hästi sooritasid matemaatika eksami veel Kohtla-Järve Ahtme gümnaasiumi noored - keskmiselt 79,6 punkti.

Gustav Adolfi gümnaasium ja Tallinna inglise kolledž said mõlemad kooli keskmiseks 78,2 punkti, jõudes teiste koolide võrdluses 15,-16. kohale ning jäädes alla ka näiteks Rapla ühisgümnaasiumi (79,5 p), Puhja gümnaasiumi (79,4 p) ja Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi (78,8 p) tulemustele.

Mullu matemaatika tulemustega ootamatult kolmandale kohale tõusnud Maardu kool esines sel aastal taas tagasihoidlikumalt, saades vaid keskmiseks 78,0 punkti ja olles selle tulemusega 20. kohal.

SA Innove nõunik Einar Rull ütles teisipäevasel pressikonverentsil, et tänavu saavutati viimase 10 aasta maksimumtulemused matemaatikas. Esmakordselt tõusis matemaatika eksami keskmine tulemus 61 punktini, aasta varem oli see 58,6 punkti.

Rulli sõnul said matemaatikat valinud õpilased ka teistel eksamitel keskmiselt 1,2 punkti kõrgema tulemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles