Sütevaka gümnaasiumi direktor: õpetajad peavad olema stabiilselt head

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets
Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets Foto: Mihkel Maripuu

Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi direktor ütles täna, et esimene koht eesti keele riigieksamite pingereas saavutati tänu õppeasutuse loomingulisele ja vabale keskkonnale ning headele õpetajatele.

Sütevaka gümnaasium oli möödunud aastal emakeele riigieksamite pingereas neljandal kohal ning tõusu kommenteerides oletas Andres Laanemets, et see oleneb, kuidas klassidesse on õpilased sattunud. «Õpetajad peavad olema stabiilselt head,» märkis direktor. «Vastasel juhul tuleksid suuremad kõikumised.»

Laanemetsa sõnul väärtustavad õpilased ja lapsevanemad kooli loomingulist ja vaba keskkonda ning sõnas, et seda tõstetakse koolist rääkides esile. «Samal ajal peavad olema ka tulemused head. Vahetevahel kiputakse rääkima, et need kaks asja välistavad üksteist. Et häid tulemusi saab ainult meeletult tuupides. Ma arvan, et meie kool on tõestus sellest, et saab ka teisiti.»

«Teeme ikka seda asja nagu aastast aastasse on välja kujunenud. Õpetajad on head ja eesti keel ning kirjandus on heal tasemel. Siin on ka mitmed toetavad õppeained, millest on maailmavaate kujunemisel ja selle paberile panemise oskusel kasu. Meil on filosoofia ja religiooniloo tunnid ning ladina keel. Ma arvan, et tugi teistelt ainetelt on see mis annab lõpuks hea tulemuse.»

Esimene koht pingereas tuli Laanemetsale üllatusena. «Esimest kohta ei arvanud. Eks meil on kogu aeg hästi läinud ja stabiilselt oleme olnud esikümnes. Esimene koht oli positiivne üllatus igal juhul.»

Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi noorte keskmine tulemus emakeele eksamil oli 84,1 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles