Saakašvili: Ivanišvili kavatseb põhiseadust muutes võimu haarata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili.
Gruusia president Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Äsja poliitikast lahkumisest teatanud peaminister Bidzina Ivanišvili kavatseb võimu haarata, ütles Gruusia president Mihheil Saakašvili eile kohtumisel parlamendi opositsiooniga.

Saakašvili sõnul kavatseb Ivanišvili praeguse parlamendi koosseisu ajal läbi suruda põhiseadusmuudatused, mis võimaldavad tal pärast väljakuulutatud poliitikast lahkumist võimu haarata. «Parlamendi enamus kavatseb sel nädalal heaks kiita põhiseadusmuudatused, millega tuuakse parlament Khuthaisist tagasi Thbilisisse ning vähendatakse põhiseaduse muutmiseks vajalikku häälte arvu kolmelt neljandikult kahe kolmandiku parlamendisaadikuteni,» lausus riigipea.

Tema sõnul on põhiseadusmuudatuste eesmärgiks luua süsteem, mis tagab Ivanišvilile võimu olukorras, kus ta ise jääb väljapoole valitsusasutusi.

«Ta ütles mulle otse, et soovib viia parlamendi tagasi Thbilisisse samal ajal, mil ta teatas, et lahkub poliitikast, sest tema jaoks on kergem parlamenti kontrollida, kui see asub pealinnas,» märkis president.

Lisaks ütles ta, et peaminister ja tema valitus on loobunud kõikidest suurprojektidest ja keskenduvad ainuüksi Larsi piiripunkti kaudu Gruusiat Venemaaga ühendava tee ehitamisele.

Gruusia sõltumatute ekspertide sõnul on Saakašvili sõnad valitsusjuhi aadressil muutunud presidendivalimiste lähenedes üha teravamaks.

Gruusia presidendivalimised peetakse 27. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles