Viljandimaal tabatud Poola roolijoodik sai 480 eurot trahvi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter koos valge huulikuga
Alkomeeter koos valge huulikuga Foto: Mihkel Maripuu

Viljandimaal purjuspäi veokit juhtinut Poola kodanik sai karistuseks rahatrahvi.

Tartu maakohus tunnistas eilse otsusega poolakas Wieslaw Kaliszewski (53) kokkuleppemenetluses süüdi purjuspäi veoki juhtimises ning mõistis talle 480-eurose rahalise karistuse, mille ta peab tasuma hiljemalt selle aasta 20. oktoobriks. Lisaks peab Kaliszewski tasuma menetluskulude katteks 350 eurot.

15. septembril teatas tähelepanelik kodanik politseile Võhma linna läbivast teel vingerdavast haagisega veokist. Samal ajal kui kodanik ohtlikke manöövreid teinud veokile järgnes, jagas ta ka politseile masina liikumissuuna kohta telefonisti teavet.

Viljandi politseinikud sõitsid saadud koordinaatide põhjal veokile järele ning pidasid selle kontrollimiseks kinni. Ilmes, et veokit juhtinud 53-aastane Poola kodanik oli alkoholijoobes – tal mõõdeti veres alkoholisisalduseks 2,66 mg/g kohta. Juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust. Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kriminaalasja kohtusse kiirmenetluse korras.

Süüdistatav on varasemalt kriminaalkorras karistamata.

Viljandi politseijuht Alvar Pähkel tänas ohtlikust veokijuhist teatanud liiklejat. «Raskeveokid on alati oma suuruse tõttu liikluses suurema ohu allikaks ning kui seda juhib alkoholi pruukinud isik, on õnnetusse sattumisel traagilised tagajärjed kerged tulema,» ütles Pähkel. «Seda enam on hea meel, et koostöös teatajaga õnnestus ohtlik juht kiirelt juhtimiselt kõrvaldada ning säästa seeläbi suure tõenäosusega kellegi elu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles