Türgi armee ründas kurdi sisse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid patrullimas riigi kaguosas asuvas mägises Sirnaki provintsis.
Türgi sõdurid patrullimas riigi kaguosas asuvas mägises Sirnaki provintsis. Foto: Reuters / Scanpix

Türgi julgeolekuametnike teatel hukkus eile riigi kagupiiri lähedal kurdi sissidega peetud lahingus kaks sõdurit ja kolm vastasrinna võitlejat.

Sirnaki provintsis viidi eile läbi operatsiooni illegaalseks terrorirühmituseks kuulutatud Kurdistani Tööpartei (PKK) tugipunkti vastu, vahendas BBC News.

Samast regioonist on varem alustatud mitmeid õhu- ja maismaarünnakuid ka sisside vastu, kes varjavad end Põhja-Iraagis.

Kurdistani Tööpartei võitleb kurdide sõltumatuse eest juba aastast 1984. Nende aastate jooksul on konflikt nõudnud rohkem kui 30 000 inimese elu.

Türgi kirdeosas kõrguval Ararati mäel röövisid sissid eelmisel nädalal kolm saksa turisti, keda hoitakse praegu pantvangis, et protestida Saksamaal kurdidele avaldatava surve vastu.

PKK pressiesindaja Sozdar Avesta nõudis sakslaste vabastamise eest Ankaralt rünnakute lõpetamist selles piirkonnas. Berliinilt nõutakse aga uut poliitikat kurdide suhtes.

Iraagi piiri taga mägedes viibiv sisside kõneisik teatas, et pantvangide vabastamist peaks edendama mõni rahvusvaheline organisatsioon nagu Punane Rist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles