Septembris lõpetab Tallinn-Peterburi rongiliin

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongid Balti jaamas.
Rongid Balti jaamas. Foto: Liis Treimann

Rahvusvaheline rongioperaator Go Rail sulgeb alates 1. septembrist Tallinn-Peterburi rongiliini, kuna oluliselt on tõusnud infrastruktuuri kasutustasud, mis ei võimalda pakkuda konkurentsivõimelist piletihinda bussidega.

Seoses rongiliini sulgemisega koondab ettevõte 25-30 töötajat.

Go Groupi kommunikatsioonijuht Silvia Pärmann ütles Postimees.ee'le, et loomulikult aidatakse koondatavaid uue töö leidmisel, esimese asjana pakutakse tema sõnul neile vabu töökohti firma sees. Kas ja kui palju selliseid vabu kohti praegu on, ei osanud ta täpsustada.

«Infrastruktuuri kasutustasud on seoses kaubavedude vähenemisega tõusnud aasta jooksul umbes kolm korda,» ütles Go Raili tegevjuht Alar Pinsel. «Praeguste kasutustasude juures ei suuda me Peterburi suunal enam rahvusvaheliste bussiliinidega konkureerida.»

«Piltlikult võiks olukorda raudteel võrrelda kinosaaliga: kui lähed kinno ja kinoomanik ütleb, et seansi hind on 1000 krooni, siis 100 filmihuvilise olemasolul maksab pilet 10 krooni ja kümne huvilise korral 100 krooni. Meie raudtee infrastruktuuri «saali» on tänaseks jäänud väga vähe raudteehuvilisi, sestap on hinnad tõusnud üle talutavuse piiri,» selgitas Pinsel. Ta lisas, et kino omanikuna tegutseb antud juhul Eesti Raudtee, kelle kulude otstarbekust aga Go Rail kontrollida ei suuda.

Rahvusvahelist reisijatevedu riik ei doteeri ning kulud tuleb katta piletimüügiga.

Go Rail avas Tallinn-Peterburi liini möödunud aasta 31.märtsil, kogu 2007. aasta jooksul sõitis sellel suunal 26 003 reisijat, käesoleva aasta esimesel kuuel kuul oli reisijaid 22 178.

Go Raili Tallinn-Moskva rongiliini sulgemine ei ähvarda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles