Süürias võitlev Al-Qaeda rühmitus vallutas piirilinna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mässulised
Süüria mässulised Foto: SCANPIX

Süürias võitlev terroriorganisatsiooni Al-Qaeda haru Iraagi ja Levanti Islamiriik (ISIS) vallutas kolmapäeval pärast ägedaid lahinguid ülestõusnutega Türgi piiri ääres asuva Azazi linna, teatasid inimõigusaktivistid.

«ISIS haaras linnas täieliku kontrolli. Nad on kindlustanud kõik sissepääsud linna,» ütles sündmuskohal viibiv aktivist Abu Ahmad uudisteagentuurile AFP.

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ütles kolmapäeval, et sõjalise rünnaku ähvardus peab jääma, et Süüria täidaks lubaduse loovutada keemiarelvad. Londonis Briti peaministri David Cameroniga kohtunud Rasmussen tervitas USA-Vene lepet, mis nõuab president Bashar al-Assadi režiimilt keemiarelvavarude allutamist rahvusvahelisele kontrollile eesmärgiga need hävitada.

Damaskus väljendas kolmapäeval veendumust, et ÜRO Julgeolekunõukogu ei võta vastu keemiarelvi puudutavat resolutsiooni, mis lubaks Süüria tõrkumise korral jõudu kasutada.

Venemaa teatas päeval, et näitab ÜRO Julgeolekunõukogule Süüria valitsuselt saadud tõendeid, mille kohaselt kasutasid 21. augustil Damaskuse eeslinnas keemiarelva ülestõusnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles