Viinavargus katseajal viis kaheks aastaks vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol olev isik, kes viinapudelit põue surub, ei ole sündmusega seotud.
Fotol olev isik, kes viinapudelit põue surub, ei ole sündmusega seotud. Foto: Ove Maidla

Kevadel K-Rautast tööriistu varastanud mees peab eilse kohtuotsuse järgi reaalselt ligi kaheks aastaks vanglasse minema karistust kandma, sest katseajal vabaduses viibinuna läks ta poodi viinavargile.

Tarmo Kütt (45) varastas 9. juulil Kuressaares Rae toidukaupadest 0,7-liitrise pudeli viina ja 10. septembril Mooni tänaval asuvast Säästumarketist kolm liitrist pudelit viina, kirjutab Meie Maa.

Kriminaalhooldaja tegi kohtule taotluse mehele varasemalt mõistetud tingimuslik vangistus täitmisele pöörata, sest ta ei täitnud eelmise kohtuotsusega pandud kohustusi. Kuna Kütti ei saadud kohe kätte, andis kohus loa tema vahistamiseks. Säästumarketis toime pandud viinavarguselt ta kätte saadigi.

Kohus mõistis eile Kütile viinavarguste eest neli kuud vangistust, millele liitis otsa eelmise kohtuotsusega mõistetud poolteiseaastase vangistuse. Seega peab mees kokku vanglas veetma aasta ja 10 kuud.

26. juunil tunnistas kohus Tarmo Küti süüdi varguses ning karistas teda ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega tingimisi kaheaastase katseajaga selle eest, et ta varastas 15. aprillil K-Rauta kauplusest 359 eurot maksva trellpuuri ja 129 eurot maksva ketaslõikuri. Järgmisel päeval varastas mees K-Rautast akutrelli, puurvasara ja survepesuri, tekitades Rautakesko AS-ile 313 euro suuruse kahju. Samal päeval pani ta Maximast pihta 15,90 eurot maksvad päikeseprillid.

17. aprillil läks Kütt uuesti K-Rautasse, kust üritas varastada akutrelli, tester-kruvikeerajat ja reguleeritavat mutrivõtit. Vargust ei õnnestunud lõpule viia, sest kaupluse töötajad pidasid mehe kinni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles