McCain sarjas Pravdale saadetud artiklis Putinit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senaator John McCain.
USA senaator John McCain. Foto: SCANPIX

USA vabariiklasest senaator John McCain süüdistas Pravdale saadetud arvamusloos Vene presidenti Vladimir Putinit korruptsioonis, repressioonides ja enese huvidest lähtuvas valitsemises.


2008. aastal presidendiks kandideerinud McCain paneb Putinile ja tema liitlastele süüks valimiste võltsimist, oponentide vangistamist ja mõrvamist, korruptsiooni mahitamist ja Venemaa maine hävitamist maailmaareenil.

«Ma ei ole venevastane,» kirjutab McCain. «Ma olen rohkem Venemaa poolt, kui teid valesti valitsev režiim.»

Senaator tõi teisitimõtlejate represseerimise näitena eraldi välja vanglas surnud juristi Sergei Magnitski ja tütarlaste punkansambli Pussy Riot juhtumid ning kritiseeris Putinit Süüria presidendi Bashar al-Assadi toetamise eest enam kui 100 000 inimese elu nõudnud kodusõjas.

Artikkel «Venelased väärivad enamat kui Putin» on vastuseks New York Timesis ilmunud Vene riigipea arvamusloole, milles too süüdistab teravalt Ühendriike ja selle poliitikat Süüria suhtes.

McCaini kantselei sõnul on artikkel saadetud nii paberlehele Pravda kui ka võrguväljaandele Pravda. ru, mis selle täna avaldas.

Loe McCaini arvamuslugu SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles