Kreml: Putin ei hakka McCainiga debatti pidama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin (L) külastas eile Kalašnikovi tehast ning vestles maailmakuulsa relva AK-47 looja Mihhail Kalašnikoviga.
Venemaa president Vladimir Putin (L) külastas eile Kalašnikovi tehast ning vestles maailmakuulsa relva AK-47 looja Mihhail Kalašnikoviga. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ei hakka teda ajaleheveergudel kritiseerinud USA senaatori John McCainiga debatti pidama, ütles täna Putini pressiesindaja Dmitri Peskov.


«Presidendil ei ole mingit põhjust osaleda debatis välismaal elava isikuga, kes avaldas oma arvamust,» lausus Peskov. «Kremlis loetakse McCaini arvamusartikkel kindlasti läbi, sest seal teatakse hästi, et senaator ei ole Putini poolehoidja,» lisas ta.

McCain süüdistas nii Vene lehe Pravda paberversioonile kui ka võrguväljaandele pravda.ru saadetud arvamusloos Vene riigipead korruptsioonis, repressioonides ja enese huvidest lähtuvas valitsemises.

Peskov soovitas ameeriklastel mitte tulla venelastele ütlema, keda enda presidendiks valida. «Mis puutub sellesse, mida venelased väärivad ...on see nende endi otsustada siis, kui toimuvad valimised. Ma ei usu, et ükski välismaal elav isik suudab mõjutada venelaste eelistusi,» lausus pressiesindaja.

Putin McCaini artiklit veel lugeda jõudnud ei ole, lisas ta.

2008. aastal Ühendriikide presidendiks kandideerinud McCain paneb artiklis «Venelased väärivad enamat kui Putin» Vene presidendile ja tema liitlastele süüks valimiste võltsimist, oponentide vangistamist ja mõrvamist, korruptsiooni mahitamist ja Venemaa maine hävitamist maailmaareenil.

«Ma ei ole venevastane,» kirjutab McCain täna avaldatud artiklis. «Ma olen rohkem Venemaa poolt, kui teid valesti valitsev režiim.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles