Türgi sulges lahingute tõttu Süüria piiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türhi sõjaväe soomussõiduk patrullib Ccilvegozu piiriületuspunkti läheduses.
Türhi sõjaväe soomussõiduk patrullib Ccilvegozu piiriületuspunkti läheduses. Foto: SCANPIX

Türgi sulges Süüria mässuliste ja Al-Qaeda rühmituse vaheliste võitluste tõttu ajutiselt Azazi linna läheduses asuva piiriületuspunkti, teatas kohalik omavalitsus.


«Oncupinari piiriületus suleti ebakindluse ja sõjategevuse tõttu Süüria poolsel piiril,» sõnas uudisteagentuurile üks kohaliku omavalitsuse ametnik, kes kinnitas ka, et sulgemine on ajutine.

Eile haaras džihadistlik Al-Qaedaga seotud rühmitus Iraagi ja Levanti Islamiriik (ISIS) kontrolli piiri lähedal asuva Azazi linna üle. Sellele eelnesid lahingud mitte-džihadistlike mässulistega. Vaatlejate andmetel on kokkupõrked džihadistide ja vähem radikaalselt meelestatud mässuliste vahel viimasel ajal sagenenud.

Türgis on seni varjupaiga leidnud enam kui 500 000 Süüria kodusõja eest põgenevat inimest, kuigi aegajalt on piiripunktid turvakaalutlustel suletud.

Välisministeeriumi esindaja Levent Gümrükçü sõnul on Türgil informatsiooni, et kokkupõrked piirialadel jätkuvad, ent olukord on äärmiselt segane.

«Me jälgime arenguid,» kinnitas ta pressikonverentsil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles