Padar ja Linna kutsuvad riigimeili kasutama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar esinemas.
Tanel Padar esinemas. Foto: Jelena Rudi

Sel nädalal alanud ulatuslik teavituskampaania toob riigiportaali Tanel Padari ja Ivo Linna kontsertide saatel linnadesse väljaspool Tallinna ning kutsub inimesi @eesti.ee e-postiaadressi kasutama.


Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuses infoühiskonna teadlikkuse tõstmise programmi juhtiva Agne Kivisaare sõnul on tegelikult kõigil kodanikel @eesti.ee meiliaadress olemas, see tuleb vaid aktiveerida.

Tema sõnul on aktiveerimine kõigile kasulik ning seda üritabki vastalanud kampaania öelda.

«Ametlik aadress on muutumatu, sinna saavad kirju saata nii inimese sõbrad kui riik.»

Tema sõnul saab suunata @eesti.ee e-postiaadressi kerge vaevaga edasi oma igapäevasele aadressile, näiteks hot.ee'sse või mail.ee'sse.

Lisaks oma riikliku e-postiaadressi aktiveerimisele inimesi muul moel eesti.ee portaali meelitav kampaania toob muuhulgas kaheksasse kaubanduskeskusesse üle Eesti esinema Tanel Padari ja Ivo Linna ning annab selle kõrval võimaluse oma käega eesti.ee'd katsuda.

«Me ei oota eesti.ee'sse ainult 30-aastast kõrgharidusega tallinlast, vaid inimesi väljastpoolt pealinna, kes reaalselt sellist keskkonda vajavad,» rääkis Kivisaar.

Portaalist leiab tema sõnul väga palju kasulikku infot tervishoiust tarbijakaitseni ja sotsiaaltoetustest digilevile üleminekuni.

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskuse riigiportaali eesti.ee valdkonnajuhi Eerik Hanni sõnul muutub portaal lähitulevikus oluliselt.

«Hetkel käib analüüs, et muuta portaali kasutamine inimestele võimalikult lihtsaks ja loogiliseks. Kindlasti paraneb teabe ja teenuste leitavus, samuti muutub portaali ülesehitus lihtsamaks.»

Riigiportaali tootejuhi Ragnar Rattase sõnul on lisaks elanikele mõeldud teenustele palju erinevaid teenuseid ka partneritele.

«Oleme teinud palju n-ö ehitusklotse, mida teised riigiasutused enda tarbeks kasutada saavad. See tähendab, et nad ei pea uuesti sama teenust tegema, mis portaalis juba olemas. äiteks saab kasutada e-vorme, autentimisteenust või kodanike teavitamist portaali kaudu.»

Üks lihtsamaid teenuseid on Euroopa ravikindlustuskaardi tellimine, kaardi saab tellida vaid paari hiireklikiga ning nädala jooksul tuleb see postiga tellitud aadressile.

Samuti on tema sõnul tore teenus Tartu linna sooja toidu pakkumine - liikumispuudega inimesed saavad endale portaali kaudu sooja toitu koju tellida, valides supi, prae, magustoidu või kõik kolm.

Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastatav riigiportaali teavituskampaania kestab terve jaanuarikuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles