Kaitseministeerium maksis 22 töötajale aastapreemiat

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaalaste rikkumiste eest on tänavu Eestis trahvitud 795 isikut kogusummas 1,73 miljonit krooni.
Keskkonnaalaste rikkumiste eest on tänavu Eestis trahvitud 795 isikut kogusummas 1,73 miljonit krooni. Foto: Sille Annuk

Kaitseministeerium maksis riigi 11 ministeeriumist ainsana aasta lõpus oma töötajatele tulemusliku töö eest aastapreemiat, mida sai 22 inimest.

Preemia määrati kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terrase poolt novembris ja selle suuruseks oli 18 800 krooni. Kantsleri käskkirja kohaselt oli tegu ühekordse lisatasuga nõutavast tulemuslikuma töö eest 2009. aastal.

Kõik teised ministeeriumid kinnitasid Postimees.ee`le, et nad ei ole oma töötajatele aastapreemiat või tulemustasusid maksnud. Ainsa erandina maksis 33 000-kroonise preemia ühele oma nõunikule justiitsministeerium, sest töötaja vastutas elektroonilise maksekäsukeskuse eest, mis tunnistati tänavuseks ministeeriumi aasta projektiks.

Samas on kaitseministeerium riigi kärpeplaanide tulemusel tänavu koondanud juba 25 inimest ning kui aasta alguses oli ministeeriumi personalikulude eelarve 98,9 miljonit krooni, siis pärast kahte negatiivset lisaeelarvet 87,4 miljonit krooni.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet on varem Postimees.ee`le öelnud, et ministeerium viis lisaeelarvetega kaasnenud kärped mõlemal korral läbi eelkõige töötajate igakuise sissetuleku vähendamise ning mitmete lisa- ja asendustasude kaotamise teel. Ministeeriumi ametnike sissetulek on tänavu langenud umbes 18 protsenti.

Kaks lisaeelarvet on riigi tänavusi personalikulusi võrreldes mullusega vähendanud ligi miljardi krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles