Töötunnid tegemata jätnud roolijoodik pandi vanglasse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Auto purjuspäi juhtimise eest varem kohtus karistuseks üldkasulikku tööd saanud mees peab ligi kaks kuud vanglas veetma, sest ta ei suutnud korduvate pikenduste andmisest hoolimata ettenähtud ajal kogu tööd ära teha.

Pärnu maakohus tunnistas möödunud aasta 19. juulil Andres Lokna (21) joobes juhtimises süüdi ja mõistis talle karistuseks kuus kuud vangistust, mille asendas 360 tunni üldkasuliku tööga. Töötunnid pidi noor mees sooritama kümne kuu jooksul, kirjutab Meie Maa.

Tänavu jaanuaris esitas kriminaalhooldaja kohtule taotluse pöörata vangistus täitmisele, sest Lokna oli ära teinud vaid 8 tundi tööd. Kohus jättis toona taotluse rahuldamata. Mais esitas kriminaalhooldaja kohtule uue taotluse. Selleks ajaks oli Loknal tegemata 149 töötundi.

Kohus pikendas töötundide tegemise tähtaega 3. juulini. Ent ka selleks ajaks ei suutnud mees töötundidega ühele poole saada, mistõttu kriminaalhooldaja pöördus taas kohtusse, et Lokna vanglasse saata. Kohus andis mehele aega 1. augustini. Paraku jäi Loknal ka selleks ajaks tegemata 105 tundi tööd.

Kui kriminaalhooldaja tema suhtes uuesti kohtusse pöördus ja kohus 22. augustil asja arutama pidi, ei õnnestunud Loknale kohtukutset kätte toimetada, sest mehe asukoht oli teadmata.

Järgmisel päeval kuulutas kohus Andres Lokna tagaotsitavaks ja andis välja määruse tema vahistamiseks. Politseil õnnestus mees tabada 3. septembril. Tegemata jäänud töötunnid asendas kohus vangistusega. Kokku tuleb Loknal trellide taga veeta 52 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles