Peeter Oja läheb ühiskonda ja poliitikut analüüsiva monotükiga turneele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja: Tänane poliitika on nagu tühi nõukaaja toidupood
Peeter Oja: Tänane poliitika on nagu tühi nõukaaja toidupood Foto: Promo/Monoteater

Peeter Oja läheb enne valimisi Eesti kultuurimajadesse turneele 1. oktoobril esietenduva monolavastusega, mis analüüsib Eesti ühiskonda, poliitikat ja poliitikut.

«Tänane poliitika on nagu tühi nõukaaja toidupood,» ütleb Peeter Oja ja see on vaid üks võrdlus kümnetest täpselt sihitud ning värskelt sündinud humoorikatest mõtetest, millest koosneb Monoteatri uus lavatükk - Peeter Oja stand-up etendus «Nüüd tõesti aitab jamast».

«Nüüd tõesti aitab jamast» on Peeter Oja, Mart Normeti ning Erik Moora teravatest sulgedest sündinud, Eesti ühiskonda, poliitikat aga eelkõige poliitikut kui inimtüüpi analüüsiv tekst. Koostöös Monoteatriga sünnib tekstist stand-up lavastus, mis jõuab publikuni vaid ühel turneel selle aasta oktoobris enne kohalike omavalitsuste valimisi.

Lavastus on sündinud soovist ja vajadusest kutsuda esile muutus ja kõneleda ühiskondlikest probleemidest avalikult ja selge häälega. Tekst käsitleb hetkel aktuaalseid probleeme ning on heas mõttes rabav. 

Tõsiste teemade lahkamiseks on huumor alati parim vahend, pakkudes meelelahutust, kuid siiski mitte naerdes probleemi olemuse üle. Peeter Oja tuleb publiku ette, et tõmmata maha maskid ning rääkida ja näidata Eesti inimestele, mis toimub poliitikas ja poliitiku peas. Ta arutleb koos publikuga, kuidas minna edasi olukorras, kus valikuid justkui ei ole aga valima peab.

Tekst, mis on loodud ainult ühekordseks üle-eestiliseks turneeks, jõuab publiku ette 1. - 19. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles