Vene kogukonna «Idasilla» preemia jäi välja andmata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: SCANPIX.

Eesti vene kogukonna võrguportaali baltija.eu konkursil Kaasmaalane 2009 otsustati jätta välja andmata preemia nominatsioonis «Idasild».

Vene kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu sekretär Andrei Krasnoglazov ütles BNSile, et sel aastal otsustati jätta välja andmata preemia nominatsioonis «Idasild», millega tunnustatakse Venemaaga heanaaberlike suhete arendamisele kaasa aidanud Eesti ühiskonnaelutegelasi, ametnikke ja poliitikuid.

Selle auhinna kandidaatideks oli esitatud ärimees Raivo Vare, Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, Narva volikogu esimees Mihhail Stalnuhhin ja kultuuriminister Laine Jänes.

Vene kogukond jagas preemiaid veel kategooriates «Vene sõna» vene keele ja kirjanduse populariseerimise eest, «Vastastikune lähenemine» kultuuride vastastikusele rikastamisele suunatud tegevuse eest, «Objektiivne pilk» vene diasporaa elu objektiivse meediakajastuse eest ja «Au ja väärikus» Eestis elavate Vene kaasmaalaste õiguste kaitsmise eest.

Sel aastal pälvisid preemia näitleja Sergei Tšerkassov, ajakirjanik Aleksandr Kornilov ja jurist Mstislav Russakov.

Eestis elavate Vene kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu korraldab konkursi juba kolmandat aastat järjest. Sel aastal kestis kandidaatide ülesseadmine ja arutamine eraisikute ja ühiskondlike organisatsioonide osalusel 1. novembrist 1. detsembrini.

Preemiad anti kätte täna Tallinnas Mustpeade majas.

Varem on kaasmaalaste preemia pälvinud Adolf Käis, Vladimir Iljaševitš, Georgi Bõstrov, Igor Kuldma, Anne Veski, Gennadi Vereštšagin, Ariadna Elango, Nelli Kuznetsova ning õigeusukiriku ehitust toetanud ärimehed Anatoli Montšenko, Valeri Burdeinõi ja Anatoli Vaštšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles