Politsei kogus kampaaniaga 55 ebaseaduslikku relva

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püss Arsenal
Püss Arsenal Foto: Politseiamet

Politseiameti detsembrikuine elanikelt relvade kogumise kampaania tõi politseinike lauale 55 registreerimata relva.


Üle Eesti loovutatud 55 relva hulgas on 40 püssi, kaksteist püstolit ja kolm revolvrit. Lisaks loovutati politseile veel üks gaasirevolver, 1301 erinevas kaliibris padrunit, neli purki püssirohtu, 69 sütikut ja 900 kuuli.

Huvitavamateks loovutatud relvadeks oli politseiameti hinnangul püstol Mauser ja püss Arsenal. Lääne prefektuurile anti metallikokkuostust teada, et neile oli toodud neli relvarauda koos lukukodadega, mis olid eeldatavalt pärit Piirsalu sõjaväebaasi õppeotsatarbelistelt kuulipildujatelt.

Politseile anti teada ka 520 padrunist, mis osutusid ehitusel kasutatavateks naelapüstoli padruniteks. Kõige rohkem tulirelvi loovutati Lõuna prefektuuri teeninduspiirkonnas: seitse püstolit, 11 sileraudset ja neli vintraudset püssi ning üks kärbik.

Politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna komissari Sven Põierpaasi hinnangul läks kampaania edukalt. «Selle aasta kampaania on läbi, aga see ei tähenda seda, et nüüd ei tule politseid teavitada peremeheta jäänud või leitud relvadest ja laskemoonast. Vastupidi, politsei ootab kogu aasta vältel sellekohaseid teateid,» ütles Põierpaas. «Mida vähem on inimeste käes ebaseaduslikke relvi, seda turvalisem on meie ühiskond.»

Relvade loovutamise kampaania toimus esimest korda 2004. aastal. Eelmise aasta kampaaniaga loovutati 92 relva. Nende seas oli 78 tulirelva, kaheksa külmrelva, viis gaasirelva ja üks õhkrelv. Koguti ka erinevaid relvaosi, ligi 3000 padrunit ja üheksa purki püssirohtu. Suurem osa relvadest, millest inimesed politseile teada andsid, olid kehvas seisukorras ja kasutuskõlbmatud.

Tulirelvade ja nende oluliste osade ning laskemoona seaduslikuks valdamiseks peab omama politsei väljastatavat relvaluba või kollektsioneerimisluba. Relvaloata tulirelva omamine on seadusega karistatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles