Uus gripp on tuvastatud kümnel surnul

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripihooaeg algas mullusest rahulikumalt.
Gripihooaeg algas mullusest rahulikumalt. Foto: SCANPIX

29. detsembri seisuga on alates maikuust Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste laboris tuvastatud kokku 774 uude grippi A(H1N1) haigestunud inimest. Lahangu proove uuele gripile on uuritud 18-l korral, neist kümme on olnud positiivsed.


Möödunud nädalal lisandus kaks uue gripi surmajuhtu, 30-aastane naine ja 68-aastane mees. Mõlemad põdesid kroonilisi haigusi. Kokku on surmajärgselt tuvastatud uus gripp kaheksal mehel ning kahel naisel.

52. nädalal vähenes ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumiste arv võrreldes ülemöödunud nädalaga 45 protsendi võrra - haigestunuid oli 3580, neist pea pooled olid lapsed.

Haigestumine on viimastel nädalatel vähenenud kõikides maakondades välja arvatud Hiiumaa, kus haigestunute arv on kasvanud 34 protsendi võrra. Haigestumise vähenemise põhjuseks võib tõenäoliselt pidada pühi ja alanud koolivaheaega.

Möödunud nädalal domineeris viirusnakkuste puhul uus gripp - see tuvastati 73 protsendil haigestunutest. Veerandil juhtudest olid haigestumised seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega, sealhulgas paragripi- ja adenoviirusega.

Tervisekaitseinspektsiooni hinnangul on grippi haigestumise haripunkt möödas, kuid haigestumine püsib kõikides maakondades siiski suhteliselt kõrgel tasemel.

Tervisekaitseinspektsioon soovitab tungivalt gripivastast vaktsineerimist riskirühmadesse kuuluvatele isikutele. Alanud riskirühmade vaktsineerimine uue gripi vastu aitab kindlasti kaasa haigestunute arvu vähenemisele ja gripi tüsistuste vältimisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles