Lugemisaasta algab võistulugemisega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A.H.Tammsaare monument
A.H.Tammsaare monument Foto: Peeter Langovits

Kultuuriministeerium on kuulutanud 2010. aasta lugemisaastaks, mis avatakse 29. jaanuaril Järvamaal, Albu mõis-koolimajas VII A. H. Tammsaare loomingu võistulugemisega «Hansenist Tammsaareni».


Kultuuriminister Laine Jänese sõnul on soov jõuda lugemisaasta üritustega võimalikult paljude inimesteni ja eriti noorteni, et nende hulgas lugemisharjumust elavdada ning kindlasti suuname tähelepanu ka erinevate kultuuride kirjandusele.



«Lugemisaasta üritused toimuvad nii üle Eesti kui ka väljaspool Eestit asuvates eesti koolides ning ülikoolides, kus õpetatakse eesti keelt, sest nende panus keele ja kultuuri hoidmisesse on olnud märkimisväärne,» ütles minister.



Lugemisaasta olulisemad sündmused on Balti Raamatumess, kirjandusfestivalid Prima Vista ja Head Read, Vikerraadios ja Raadio 4s tulevad kirjandussaated, ETVs jätkuvad luuleminutid ja raamatututvustused, toimub retseptsiooniteooria konverents Tartus ja palju muud huvitavat.



Kultuuriministeerium toetab lugemisaasta ettevõtmisi kolme miljoni krooniga. Aastat korraldab töörühm, kuhu kuulub peale kultuuriministeeriumi esindajate veel inimesi Eesti Kirjanike Liidust, Eesti Kirjanduse Seltsist, Eesti Emakeeleõpetajate Seltsist, Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingust, Eesti Kirjanduse Teabekeskusest, Eesti Lugemisühingust, Eesti Instituudist, Eesti Lastekirjanduse Keskusest, Eesti Kirjastuste Liidust, Eesti Rahvusringhäälingust, Rahvusraamatukogust ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles