Reps: koolitoidu toetust tuleb eelistada kliimauuringute programmile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitoit
Koolitoit Foto: Toomas Huik.

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon teeb haridus- ja teadusministrile ettepaneku mitte toetada polaar- ja kliimauuringute programmi ettevalmistamist kutsekooli õpilaste koolilõuna arvelt.

«Roheliste häälte ostmiseks määrati haridusministeeriumi eelarvesse 2 miljonit krooni riikliku polaar- ja kliimauuringute programmi ettevalmistamiseks. Nüüd võetakse see kate hoopis kutseõppurite koolilõunalt,» ütles riigikogu kultuurikomisjoni aseesimees Mailis Reps.

Tema hinnangul on küsimus valitsuskoalitsiooni poliitilistes prioriteetides. «Polaar- ja kliimauuringute programmi ettevalmistamisega saab oodata, kuid kodust kaugel õppivad noored vajavad koolitoitu kohe,» arvas Reps.

Ta märkis, et kutsekoolide õpilaste hulgas on enam sotsiaalselt vähekindlustatud peredest pärit noori ning kutseõppurid on ka ise selgelt väljendatud toetuse vajadust nii ühiselamute subsideerimise kui ka sooja toiduga.

Repsi sõnul aitab just kutsehariduse toetamine paremini Eesti tööjõuressurssi ära kasutada ja vastata paremini tööturu nõudmistele. «Eelmised koalitsioonid seadsid kutsehariduse eelarveläbirääkimistel üheks hariduspoliitika eelistuseks,» meenutas ta.

Haridus- ja teadusministeerium soovib määrusega vähendada alates 1. jaanuarist kutsekooli õpilaste koolilõuna maksumust 9 protsendi võrra ehk 11 kroonile 15 sendile, hoides sellega kokku 4 miljonit krooni aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles