Zukerman: kriis paljastas inimeste headuse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Zukerman (vasakul) ja Mihhail Vladislavlev.
Aleksandr Zukerman (vasakul) ja Mihhail Vladislavlev. Foto: Peeter Langovits

Venekeelse Postimehe aastalõpuküsitlusele vastanud telesaate Subboteja eestvedaja Aleksandr Zukremani sõnul näitas majanduskriis, kui head ja hoolivad on inimesed.


Mis jäi teile enim meelde, üllatas või rõõmustas 2009. aastal?

Lõppev aasta jääb meelde rõõmsa ja kurvana. Kurvana seetõttu, et aasta oli raske ja paljud sõbrad kaotasid töö. Rõõmsana seetõttu, et sel raskel aastal tuli ilmsiks inimeste valmidus teineteist aidata. Nagu ütles Mihhail Žvanetski (Venemaa kuulus humorist - toim), «selleks, et avalduksid paremad iseloomujooned, on vaja häda».

Meie saatele oli aasta lõbus, me reisisime palju - olime Ameerikas, Euroopas -, tegime palju, saime mõned auhinnad.

Mida te ootate 2010. aastalt?

Ma ei ole omanäoline, kui ütlen, et ootan uuelt aastalt majandusolukorra paranemist, uusi töökohti. Tahaks, et inimeste tuju paraneks.

Ootan samuti, et viidaks ellu meie uus projekt «Kallid venelased, kallid eestlased», kus venelased teevad videolugusid eestlastest ja vastupidi. Esimesed kümme klippi on juba valmis. Noored on meil märksa targemad ja kogenumad kui meie. Võib-olla suudavad nad ületada tõkked ja olukorda parandada.

Mida te soovite venekeelse Postimehe lugejatele uueks aastaks?

Lugejatele - lugeda, vaatajatele - vaadata. Mitte hüljata teineteist, vahetada tundeid. Rõõmustada, istuda kaetud laua taga ja tõsta pokaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles