Kaitseministeerium paneb müüki kaks miinitraalerit

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinitraalerid «Vaindlo» ja «Olev».
Miinitraalerid «Vaindlo» ja «Olev». Foto: Kaitseministeerium

Kaitseministeerium müüb avaliku kirjaliku enampakkumise korras miinitraalerid «Vaindlo» ja «Olev», mis võeti Eesti mereväe kasutusest maha seoses uute Sandown-klassi miinijahtijate hankimisega.

1967. aastal valmistatud Frauenlob-klassi miinitraalerid kingiti Eestile Saksamaa poolt ning olid kuni 2005. aastani kasutuses Eesti mereväes.

«Olev» ja «Vaindlo» on mõlemad 246-tonnise veeväljasurvega, 38 meetrit pikad, 8,2 meetrit laiad ning kuni 2,2-meetrise süvisega.

Laevade korpus on valmistatud punasest puust ja tammest. «Olevi» enampakkumise alghinnaks on 990 000 krooni ja «Vaindlo» puhul 1 150 000 krooni. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 25. august.

Sõjalise riigikaitse arengukava kohaselt jääb Eesti mereväe operatiivkoosseisu staabi- ja toetuslaev «Admiral Pitka», tuukri- ja toetuslaev «Tasuja», kolm Sandown-klassi ja üks Lindau-klassi miinijahtija.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles