Justiitsministeerium avalikustas kogemata vangide andmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla.
Murru vangla. Foto: Liis Treimann.

Justiitsministeerium avalikustas täna tahtmatult ja tehnilisele rikkele viidates oma dokumendiregistris konfidentsiaalseks tunnistatud lepinguid ja andmeid vangide konvoeerimise kohta.

Nii jõudis avalikkuse ette näiteks ministeeriumi vanglate osakonna kiri Murru vangla direktorile Toomas Ernitsale, milles antakse seoses Murru vanglate koormuse vähendamisega korraldus paigutada Tallinna vanglasse 20 kinnipeetavat, vahendas ERR uudisteportaal.

Kirjas olid toodud ka ümberpaigutatavate vangide nimed ja sünniajad.

«Vabandame, tegemist oli tehnilise veaga, vastav dokument on avaliku teabe seaduse §35 lg 1 p 12 alusel tunnistatud asutusesiseseks kasutamiseks,» teatas vastuseks ministeeriumi pressiesindaja.

Kui selle kirja kõrvaldas justiitsministeerium veebis pärast ERR-i uudisteportaali järelepärimist, siis endiselt jäi avalikuks vanglatele mõeldud pagaritoodete raamleping Kalev Chocolate Factoryga, milles sisaldus punkt: «Leping ja selles sisalduv teave on konfidentsiaalne ega kuulu avaldamisele kolmandatele isikutele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles