Detsembris külastas Eestit 20 protsenti rohkem turiste kui mullu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal aastavahetuselt toob Moskva rong Tallinna sadu Vene turiste.
Igal aastavahetuselt toob Moskva rong Tallinna sadu Vene turiste. Foto: Toomas Huik

2009. aasta lõpul otsustas Eestisse sõita pea viiendiku võrra rohkem Venemaa turiste kui 2008. aastal.


Möödunud aasta detsembris võttis Eesti saatkond Moskvas vastu 5441 viisataotlust, mis on 18 protsenti rohkem kui 2008. aasta samal kuul. Võrreldes 2007. aasta detsembriga tõusis viisataotluste arv aga 30 protsendi võrra, teatas Eesti saatkond Moskvas.

Detsembris oli ka palju viisataotlejaid, kes soovisid Eestisse reisida esmakordselt. Seda kinnitab asjaolu, et detsembris väljastati aasta keskmisest vähem ehk ainult 35 protsenti mitmekordseid viisasid.

Aasta kokkuvõttes uute viisataotlejate arv Moskvas vähenes 5 protsendi võrra, ent Eestisse sõitjate arv tõenäoliselt suurenes. 2009. aastal väljastatud viisadest moodustasid 53 protsenti mitmekordsed viisad. Venemaal esitatud viisataotluste arv on langenud pärast Eesti liitumist Schengeni ruumiga, kuna Schengeni viisa omanikel pole vaja Eesti viisat taotleda.

2009. aastal võeti Moskva saatkonnas vastu ja menetleti 30846 viisataotlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles