USA taasavas saatkonna Jeemenis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdur USA saatkonna ees Jeemeni pealinnas Şan‘ā's 2008. aasta septembris pärast pommirünnakuid.
Sõdur USA saatkonna ees Jeemeni pealinnas Şan‘ā's 2008. aasta septembris pärast pommirünnakuid. Foto: Reuters / Scanpix

USA saatkonna töötaja sõnul on nende Jeemeni välisesindus alates tänasest taas avatud.


Jeemeni väed tapsid eile kaks Al-Qaeda mässulist, kellest lähtuva ohu tõttu USA, Suurbritannia ja Prantsusmaa oma saatkonnad pühapäeval sulgesid. Washingtoni teatel valmistab Al-Qaeda Jeemenis ette rünnakuid välisriikide vastu.

«Oleme taas avatud,» vahendas Reuters USA Jeemeni saatkonna töötaja sõnu. Ka Briti ja Prantsuse saatkonnad jätkasid täna tööd, kuid on külastajatele endiselt suletud.

Jeemen on sattunud lääneriikide suurema tähelepanu alla viimastel nädalatel, kui Al-Qaeda Jeemeni haru teatas, et vastutab 25. detsembri terrorikatse eest Detroiti suundunud reisilennukil.

USA välisminister Hillary Clinton teatas eile, et Jeemeni sõjaväe ja mässuliste vahelised lahingud riigi põhja- ja lõunaosas on ohuks regionaalsele ja globaalsele julgeolekule.

Lääneriigid ja Saudi Araabia kardavad, et Al-Qaeda kasutab maailma vaeseima araabia riigi ebastabiilsust ära ning laiendab oma tegevust naaberriiki, mis on maailma suurim naftaeksportija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles